Ιστορικό και δραστηριοποίηση

Για εμάς όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, όταν οι «παλαιότεροι» εξ ημών σύστησαν τον Γεωργικό Πιστωτικό Συνεταιρισμό Άγρα, ο οποίος στις αρχές του 1998 εκσυγχρονίστηκε και μετονομάστηκε σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Άγρα.  Από τότε ως σήμερα πολλά έχουν αλλάξει, μα υπάρχει κάτι αναλλοίωτο στον χρόνο και, μάλιστα, συνυφασμένο με την ιστορία του τόπου μας, που μοιάζει να περνά φυσικά από γενιά σε γενιά, και δεν είναι άλλο από το μεράκι μας για το κεράσι.

Ο τόπος μας και η εξέλιξή του στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή του κερασιού. Αυτό, όμως, που ουσιαστικά απογειώνει γευστικά το κεράσι μας είναι το μικροκλίμα της περιοχής, που την καθιστά ως την πλέον κατάλληλη για τη συγκεκριμένη παραγωγή.

Στο πέρασμα του χρόνου, επεκτείναμε το δίκτυο μας και με παραγωγούς από γειτονικές περιοχές (Έδεσσα και Βεγορίτιδα), οι οποίες φημίζονται ιστορικά για τις καλλιέργειες των ροδάκινων και των μήλων. Τα τελευταία χρόνια, ξεκινήσαμε δυναμικά να  δραστηριοποιούμαστε και στην εμπορία κάστανων από τον ορεινό όγκο της Έδεσσας. 

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στη έξοδο του χωριού Άγρα Έδεσσας. Από τον περασμένο Οκτώβριο έχουμε ξεκινήσει εργασίες περαιτέρω επέκτασης των εγκαταστάσεων μας για να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικότερα στη συνεχή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών μας.